29. junij 2023

Uspešen zaključek HVAC projekta I-Vent (Lunos Slovenia)

Ponosni smo, da smo uspešno zaključili naš največji letošnji projekt. Gre za projekt v HVAC industriji “I-Vent (Lunos Slovenia)”. Podjetje I-Vent, vodilni razvijalec hišnih prezračevalnih sistemov, s 100% lastništvom prevzema britanska družba Volution Group. I-Vent bo še naprej vodil njegov ustanovitelj g. Milan Kuster. Pod vodstvom g. Kustra je podjetje z 20 zaposlenimi v minulih letih dosegalo izjemno rast. V poslovnem letu 2022 je ustvarilo 10 milijonov evrov prihodkov in 3,4 milijona evrov čistega dobička. I-Vent bo po prevzemu ostal samostojno podjetje, g. Kuster vodil še vsaj tri leta.


Podjetje RJF je za I-Vent ekskluzivno izvedlo vse M&A svetovalne storitve in pripomoglo, da je do sklenitve posla prišlo. Podjetje Volution Group je kupilo I-Vent za začetno plačilo 25,2 milijona evrov na osnovi brez dolgov in denarja. Posel vključuje dodatno pogojno plačilo do 15 milijonov evrov na podlagi podaljšanih ciljev rasti za finančne rezultate za naslednja 3 leta do vključno 31. decembra 2025. 


O I-vent


I-vent d.o.o. je specialist za prezračevalne sisteme iz Slovenije. Podjetje ima močno regionalno prisotnost, vodilni položaj na domačem trgu in naraščajoči tržni delež na Hrvaškem. I-Vent načrtuje, izdeluje in dobavlja stanovanjske prezračevalne sisteme, usmerjene predvsem v decentralizirano rekuperacijo toplote, ki oskrbujejo stanovanjske odjemalce v Sloveniji in na Hrvaškem. V letu 2022 je podjetje ustvarilo cca EUR 10 milijonov prihodkov, EUR 3,6 milijona EBITDA in načrtuje več kot 20 letno rast v prihodnjih letih.
 


 

 

O Volution group


Volution Group plc (LON:FAN) je vodilni mednarodni proizvajalec energetsko učinkovitih rešitev za kakovost zraka v zaprtih prostorih. Volution Group, kotira na londonski borzi, tržna kapitalizacija družbe je približno milijardo dolarjev. Podjetje Volution je lani ustvarilo okoli 340 milijonov evrov prihodkov in malo manj kot 40 milijonov evrov dobička. Podjetje je prisotno v UK, v centralni Evropi in Avstral-Aziji.