Pravno obvestilo in splošni pogoji uporabe spletne strani

Uvod

Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.rjf.si.

Pravice intelektualne lastnine ter vsebina spletnega mesta

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem mestu so informativnega značaja in služijo predvsem informiranju. RJF d.o.o. se obvezuje, da bo storilo vse kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

Spletna stran www.rjf.si je intelektualna lastnina podjetja RJF d.o.o. Vsa besedila, slike, grafike in drugi dokumenti so avtorsko zaščiteni in jih ni dovoljeno kopirati, razmnoževati, prepisovati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati brez pisnega soglasja podjetja RJF d.o.o.

Omejitev odgovornosti

Podjejte RJF d.o.o. se bo trudilo za pravilnost, ažurnost in resničnost podatkov na spletni strani, vendar RJF d.o.o. niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah, ne more biti odgovorna za morebitno škodo, izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe spletne strani.

Podjetje RJF d.o.o. se bo trudilo za nemoteno delovanje spletne strani, vendar ne more biti odgovorna za morebitno škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi motenega delovanja spletne strani.

RJF d.o.o. si pridržuje pravico, da lahko spletno stran kadarkoli, brez predhodnega obvestila, spremeni.

Varstvo osebnih podatkov

Kakršnikoli podatki, ki jih RJF d.o.o. pridobi preko spletne strani www.rjf.si, so namenjeni izključno za interno rabo in v namen, zaredi katerega so bili posredovani. RJF d.o.o. osebne podatke varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Piškotki

Glej stran Piškotki.

Podatki o obisku spletne strani (statistika obiska)

Pri vašem obisku spletnih strani se določeni podatki avtomatsko shranijo na naših strežnikih za namen upravljanja sistema ali za vodenje statistike ali za varnostne kopije (backup). Ti podatki vključujejo naziv vašega ponudnika internetnih storitev, v nekaterih primerih delni IP-naslov, verzijo programske opreme vašega brskalnika, operacijski sistem vašega računalnika, ki se uporablja za dostop do naše spletne strani, URL-naslov referenčne spletne strani (spletne strani, s katere ste prišli do naše spletne strani), spletne strani, ki jih obiščete, medtem ko ste na naši spletni strani, ter iskane besede, ki ste jih vnesli, da bi našli našo spletno stran. Ti podatki lahko omogočajo določene zaključke o posameznih obiskovalcih naše spletne strani, vendar pa se v tem primeru ne izvaja obdelava osebnih podatkov (IP naslov je maskiran in se ne shranjuje v celoti). Uporaba takšnih podatkov je povsem anonimna.

Glej tudi stran Piškotki.

Uporaba vtičnikov za družbena omrežja

Na naši spletni strani so lahko vključeni vtičniki (plugins) za socialna omrežja kot so Facebook, Twitter, YouTube in dr.. Te storitve ponujajo zunanja podjetja (npr. AddThis, Facebook, Twitter, Google, … — v nadaljevanju: Ponudniki).

S pomočjo vtičnikov dobi posamezni Ponudnik informacijo o tem, do katere naše spletne strani ste dostopali. Če ste v času obiska naše spletne strani z vašim uporabniškim računom prijavljeni na npr. Facebooku, se lahko ta Ponudnik seznani s tem, do katerih vsebin dostopate s svojim uporabniškim računom. V primeru interakcije z vtičniki (npr. če pritisnete gumb ''všeč mi je'' ali če oddate komentar) vaš brskalnik to informacijo posreduje do strežnikov določenega Ponudnika, kjer se ta informacija shrani.

Če ne želite, da bi npr. Facebook obisk naših spletnih strani povezal z vašim uporabniškim računom tega Ponudnika, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti na družbenem omrežju Facebook.

Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov določenega ponudnika storitev, ter o vaših pravicah in možnostih za varovanje zasebnosti lahko najdete na spletni strani določenega Ponudnika.

Glej tudi stran Piškotki.

Sprememba pogojev

RJF d.o.o. si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite pravila uporabe in pogoje.

Pristojno sodišče

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani.

Zaključek

Z vstopom na spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.