Maribor, 30. december 2022

RJF zaključil transakcijo v ITK sektorju

Družba RJF (RJ Finance) je za podjetje Nomnio d.o.o. uspešno našla novega strateškega lastnika in zaključila manjšinsko M&A transakcijo v slovenskem ITK prostoru. Z 30. decembrom je kupec, nemška družba Viessmann Group, uradno postala 11 odstotni lastnik družbe Nomnio.

Obema družbama čestitamo ob uspešni prodaji/nakupu podjetja in želimo veliko uspeha na novi poti! V RJF pa smo veseli, da smo za lastnike podjetje Nomnio našli pravega strateškega vlagatelja.

O Nomnio

Podjetje Nomnio s sedežem v Mariboru je specializirano za razvoj sodobnih povezanih IoT rešitev. S 15+ leti izkušenj pri integraciji informacijskih sistemov in 10+ let v IoT, Nomnio svojim partnerskim podjetjem omogoča, da postanejo povezana podjetja, in jim omogoča, da uresničijo polni potencial svojih izdelkov. Nomnio pokriva široko paleto primerov uporabe, od podnebja (ogrevanje, hlajenje in kakovost zraka) do upravljanja z energijo in pametnega merjenja s poudarkom na evropskem trgu.

O Viessmann

Viessmann Group je eden izmed vodilnih mednarodnih proizvajalcev ogrevalnih, industrijskih in hladilnih sistemov. Leta 1917 ustanovljeno družinsko podjetje zaposluje 12.000 sodelavcev, promet skupine pa znaša preko 2,25 milijarde evrov. Viessmann je mednarodno usmerjeno podjetje s 22 proizvodnimi družbami v 11 državah, prodajnimi družbami in zastopstvi v 74 državah ter 120 prodajnimi podružnicami po vsem svetu. 54 odstotkov prometa je ustvarjenega v tujini (izven Nemčije).